ABS Kantenband (23mm breed, 1mm dik) per 10 meter

39,00

(13 klantbeoordelingen)
Kantenband
ABS Kantenband (23mm breed, 1mm dik) per 10 meter 39,00
 • Op de mm nauwkeurig gezaagd
 • Machinaal afgewerkt met ABS Kantenband
 • Levering in Nederland en België
 • Materiaal op voorraad bij importeur
 • Verwachte levertijd : 3-4 weken
  (op maat gezaagd en afgewerkt)
LET OP: De fabriek is gesloten van 22 juli t/m 9 augustus. Bestellingen vanaf 2 juli worden na 12 augustus geleverd.
Veilig betalen Veilig-betalen

Afmetingen ingeven & Structuurrichting
In de stuklijst gebruikt u hele MM en NETTO MATEN: voor een paneel van 1000 mm vult u ALTIJD 1000 mm in. Onze optimalisatie tool houdt overal rekening mee, schoonzagen, zaagsneden, wel of kantenband etc.

Maximale afmeting Maximale maat die u kunt ingeven is 2740 x 2060 mm. (In geval van DecoLegno meubelpanelen 2740 x 2040 mm.)
Let op: Extra brede of lange panelen kunnen er voor zorgen dat er een toeslag voor het transport wordt berekend.

Structuurrichting in lengtemaat (Afbeelding structuur) Bij panelen met een structuur, bijvoorbeeld een houtnerf, loopt deze altijd mee in de lengtemaat van het paneel. Bij effen kleuren is dit niet van toepassing.

Randafwerking L1 L2 B1 B2

(-) Geen randafwerking Het paneel wordt alleen gezaagd en niet afgewerkt. Het kernmateriaal zoals spaanplaat of MDF is zichtbaar.

(1) 1mm Kantenband (Afbeelding kanten) Na zagen en schoonzagen met CNC wordt het paneel afgewerkt met bijpassend kantenband van 1 mm.

(verstek) Verstek alleen bij MDF mogelijk (Afbeelding verstek) Een randafwerking van 45 graden voor mooie hoekverbindingen. Het kernmateriaal blijft zichtbaar.

Groef (groef) (Afbeelding groef) Groef gefreesd van 6x10mm op 16 mm van de gekozen rand meestal in L2. De rand wordt ook afgewerkt met kantenband. Vaak gebruikt voor plaatsen achterwand (Paneel van 10 mm dikte of 18mm paneel met sponning)

Sponning (sponning) (Afbeelding sponning) Een sponning/tand van 5x10mm kan worden verzonken in een paneel met Groef. Een paneel heeft vak aan 4 kanten een sponning, zodat het in alle zijdes verzinkt.

Deuvel (deuvel) (Afbeelding deuvelafstand) Er worden deuvelgaten in de zijkant geboord met een diameter van 8 mm. Deuvelpositie is 37 mm uit de kant en vaak b1 en b2.

Kant <400mm: 2 gaten: 2x 37mm vd kant
Kant 401–600mm: 3 gaten: 2x 37mm vd kant & 1x midden
Kant 601–800mm: 4 gaten: 2x 37mm vd kant & 2x midden
Kant 801mm>: 5 gaten: 2x 37mm vd kant & 3x midden

Let op: wij boren alleen deuvelgaten in rand van het paneel en boren dus geen deuvelboringen in het paneel. De positie van die gaten is namelijk afhankelijk van veel factoren. U moet die dus zelf plaatsen mbv stelring en een centerpunt.

CNC bewerkingen

Rijboringen Ø5mm|11mm diep (Afbeelding rijboringen) Om eenvoudig planken in uw kast te bevestigen. Rijboringen zijn altijd aan op 37 mm afstand van de l-zijdes en gelijkmatig verdeeld. Onder- en bovenkant afstand minimaal is 100 mm op een raster van 32 mm.

Rijboringen 2 zijden ( Afbeelding rijboringen) 2-zijdige rijboring wordt aan beide zijden van het paneel geboord en gaat dus door het paneel heen. Dit is gebruikelijk bij een staander / middenzijde van een kast.

Scharnierboring L zijde Standaard scharnierboringen zijn aan de lengte zijde voor een kastdeur. Positie is 123 mm van de boven en onderkant. Eventuele extra scharnierboringen worden gelijkmatig verdeeld tussen de scharnieren. Een boring voor de montageplaatjes op het corpus bieden wij niet aan. Deze dienen horizontaal met een parkerschroef te worden gemonteerd. De scharnieren worden dus naast een eventuele rijboring geschroefd. Het past dus altijd.

Scharnierboring B zijde Scharnierboringen kunnen ook aan de breedte zijde worden geboord. Hierdoor zal de structuur dus anders lopen of kan bijvoorbeeld een deur voor een klepkast worden gemaakt.

Levering in NL & BE ook aan particulieren
Wij leveren zowel aan particulieren als professionals in Nederland en Vlaanderen. Na het uitrekenen van uw stuklijst wordt de prijs zowel exclusief als inclusief BTW weergegeven.
Productietijd & Levertijd
De productietijd van EGGER panelen is 2 weken. U ontvangt een mail als de order gereed is. De order kan worden afgehaald na 2 weken. Als u de goederen geleverd wilt hebben houdt u dan rekening met 1-5 werkdagen voor transport. De totale levertijd is dus 2-3 weken. Wees u ervan bewust dat, ondanks onze geautomatiseerde productieprocessen, er altijd onverwachte situaties kunnen ontstaan die de levering van uw bestelling kunnen vertragen. Echter, kunnen wij met trots melden dat 98% van alle bestellingen op tijd of zelfs vroeger worden geleverd.

Productietijd Pfleiderer, Kaindl en Decolegno

Andere panelen van Pfleiderer en Kaindl duurt 1 week langer.

GEEN restmateriaal
Wij leveren geen restmateriaal mee. De machines en interne logistiek in onze fabriek van 16000m2 zijn uitsluitend ontworpen voor het verwerken van panelen met een sticker. Daarom beperken we onze levering tot de panelen die u via onze website heeft besteld.

Toch extra panelen nodig? Overweeg dan om panelen zonder kantafwerking te bestellen, dit zal de extra kosten minimaliseren. Let op: Voor extra brede of lange panelen wordt er een toeslag voor het transport berekend.

Kleurenstaal & Showroom
Vraag een staal aan via onze Stalen Service en ontvang een stukje HPL (kunststof plaatje) waar u de kleur op kunt zien en de structuur kunt voelen. Afhankelijk van de fabrikant ontvangt u het staaltje na 1 dag of 1 week.

Showroom Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom.  

LET OP: Dit is een serviceproduct voor onze klanten en kan alleen in combinatie met meubelpanelen worden besteld.

10 meter kantenband voor het afwerken van panelen (tot 19mm dik) die u zelf achteraf op maat heeft gezaagd. Graag bij de opmerkingen vermelden welke kleur u wilt. Let op: dit is professioneel kantenband: de band moet dus met lijm worden bevestigd en op maat worden gesneden. Dit moet door een ervaren vakman worden gedaan. Wij verkopen geen lijm.

13 beoordelingen voor ABS Kantenband (23mm breed, 1mm dik) per 10 meter

 1. Anthon Lammers

  Jammer dat er geen plakrand aan zit zodat je deze met een strijkijzer deze direct kan aanbrengen.

 2. R

  Goede kwaliteit

 3. Hans Biemans

  prima……

 4. Paul Nolten

  onduidelijk hoe meegeleverde kantband bevestigd moet worden. Na wat mislukkingen ging het goed met vloeibare contactlijm.

 5. Bart-Jan

  Prima kwaliteit

 6. Richard Philipsen

  Goed product.

 7. Ronald de Wit

  Wijkt af qua dikte een beetje af

 8. B.A.M. Janssen

  Werkt wel maar je moet het wel lijmen zelf er ziet niets op

 9. Marco Vugts

  Ziet er goed uit

 10. Andre De Zeeuw

  Top stevig

 11. DA

  Werken met ABS kantenband was nieuw voor mij aangezien ik normaal kantenband erop strijk. Dit was echt een stuk lastiger door het zelfstandig lijmen en ook moeilijker om netjes af te trimmen dus resultaat was middelmatig.

  • klikmeubel

   Het kantenband dat wij gebruiken is inderdaad lastiger te verwerken de eerste keer juist vanwege de superieure kwaliteit. Wij adviseren altijd om de panelen zoveel mogelijk door ons te laten afwerken.

 12. Toine

  Mooi materiaal

 13. Meertens meertens

  Goed kwaliteit

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *