Info over kantafwerking plaatmateriaal

Wat is kantafwerking bij meubelpanelen?

Kantbewerkingen verwijzen naar de verschillende technieken die worden gebruikt om de randen van meubelpanelen af te werken. Dit kan omvatten: het toepassen van kantenband, het snijden van het paneel in verstek, het creëren van groeven of sponningen, en het gebruik van deuvels voor verbindingen. Deze bewerkingen kunnen de esthetiek en functionaliteit van het paneel verbeteren.

Wat betekent “Geen randafwerking”?*

“Geen randafwerking” betekent dat de randen van het meubelpaneel in hun ruwe staat worden gelaten, zonder kantenband of andere afwerkingen. Het kernmateriaal zoals MDF of spaanplaat is dus zichtbaar. Dit kan geschikt zijn voor situaties waar de randen van het paneel niet zichtbaar zullen zijn.

Wat is 1 mm kantenband?

1 mm kantenband is een dunne strip die wordt aangebracht op de randen van het meubelpaneel. Het doel hiervan is om de randen van het paneel een afgewerkte uitstraling te geven en om het paneel te beschermen tegen stoten en slijtage.

Wat betekent “verstek” bij meubelpanelen?

Een verstek i een soort verbinding waarbij de randen van twee panelen onder een hoek worden gesneden, meestal 45 graden, zodat ze samen een hoek van 90 graden vormen. Dit zorgt voor een naadloze en strakke uitstraling.

Wat is een groef in een meubelpaneel?

Een groef is een inkeping die in de rand van een meubelpaneel is gesneden. Groeven kunnen worden gebruikt om panelen met elkaar te verbinden of om decoratieve details toe te voegen.

Wat is een sponning in een meubelpaneel?

Een sponning is een inkeping aan de rand van een paneel. Het is vergelijkbaar met een groef, maar wordt meestal aan de rand van een paneel gesneden, waardoor een “stap” ontstaat in het oppervlak.

Wat zijn deuvels in de context van meubelpanelen?

Deuvels zijn kleine houten pinnen die worden gebruikt om meubelpanelen met elkaar te verbinden. Ze worden in voorgeboorde gaten in de panelen geplaatst en zorgen voor een stevige en duurzame verbinding.

Bezorging in NL & BE

Wekelijks op donderdag & vrijdag

Afgewerkte kanten

Met 1 mm kantenband

Gecertificeerd hout

Panelen van gecertificeerd hout

Veilig online betalen

Ideal / Bancontact / Creditcard

De waardering van www.meubelpanelen-op-maat.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 269 reviews.