Winkelwagen
Wasmachinetoren

Zelf een wasmachinekast maken? Bekijk de dubbele wasmachine kast van Frans!

Zelf een wasmachinekast maken lijkt een enorme opgave, maar wellicht helpt deze blog over de wasmachine kast van Frans je op weg. Met de dubbele wasmachine kast op maat zorg je voor meer overzicht en opbergruimte in het washok. Heb jij een rommelige wasruimte waar je je spullen niet kwijt kan? Staan je wasflessen en doosjes in het zicht? Dat kan anders! Zie hier de wasmachine kast gemaakt door Frans. Deze kast zorgt voor een rustig aanzicht en het optimaal benutten van de ruimte.

Dubbele wasmachine kast

De wasmachine kast is gemaakt van een stevig houtsoort dat het gewicht van de apparaten houdt en de trillingen van de wasmachine en droger absorbeert. De kast is netjes afgewerkt en opgedeeld in vlakken met ruimte voor onder andere strijkplanken, lades en voldoende legruimte, welke netjes zijn weggewerkt door er kastdeuren voor te plaatsen. Zo zijn alle producten bij de hand maar wel uit het zicht.
Het is een wasmachine kast en voorraadkast in één. Tussen de laden en de machines kan ook nog een handige uittrekplank worden gemonteerd, waarop je de wasmand kan plaatsen of een wasje kan opvouwen. De lades onderin bieden extra opslag en zorgen er tegelijk voor dat je niet hoeft te bukken bij het beladen van de wasmachine of droger.

Kast voor wasmachine en droger diy

Kast voor wasmachine en droger

De wasruimte kan worden geoptimaliseerd door de keuze in samenstelling van jouw inbouwkast. Zo kan er bijvoorbeeld ook worden gekozen voor eventuele hangruimte, meer legruimte of lades. De kast is voor alles wat je maar wil opbergen en zodat het perfect past in de ruimte die jij daarvoor in gedachte hebt.

De bouwtekening om zelf een wasmachine kast te maken

Wil jij je wasruimte ook efficiënter maken en denk je er aan om een soortgelijke kast te maken? Zie hier dan Frans’ bouwtekening ter inspiratie en om te weten welke stappen hij heeft ondernomen voor deze prachtige wasmachine kast.

Deze eiken kast is gemaakt van plank 18 mm Halifax Eiken Spaanplaat Gemelamineerd (H1180 ST37) en 18 mm Wit Spaanplaat Gemelamineerd (W1000 ST9 | RAL9003)

De planken in de kast zijn uitschuifbaar zodat je overal makkelijk en snel bij kan. Voor de laden en planken heeft Frans van de volgende geleiders gebruik gemaakt.

Voor de laden: https://www.ladegeleider.nl/
Voor de planken:https://www.ladegeleider.nl/

Download hier de bouwtekening wasmachine kast zelf maken.

Download hier de stuklijsten:

Wasmachine kast zelf maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bezorging in NL & BE

Wekelijks op donderdag & vrijdag

Afgewerkte kanten

Met 1 mm kantenband

Gecertificeerd hout

Panelen van gecertificeerd hout

Veilig online betalen

Ideal / Bancontact / Creditcard